Dämparbyte Polaris RMK Assault -13

Så var det bara att bita i det sura äpplet, stötdämparna jag har är för långa för min framvagn. När den fjädrar ut helt tar skruvarna i kullänkarna emot lagringen och det går inte längre att styra – dessutom sliter det på kullänkarna som troligen inte kommer hålla så länge.. Jag har lite olika funderingar på hur jag kan korta ner slaglängden på mina dämpare, men hittade ett par dämpare till bra pris på blocket och slog till.. En hel del kortare är de:

IMG_1746

Tyvärr är nog de nya korta dämparna av en sämre kvalisort än mina originaldämpare. Märket är samma men modellen en annan, med luftfjädring istället för coil-over-springs. Nåväl, jag kör inte så extremt så det ska nog gå bra ändå. Bussningarna passade inte rätt av utan modifikation..

IMG_1747Jag behöver en pelarborrmaskin!

Efter den lilla modifkationen gick det snabbt att montera dämparna:

IMG_1749

Tyvärr är ju färgen helt fel, så fungerar dessa okej måste jag ta och ordna det på nåt sätt. Som vanligt har Polaris tänkt på det mesta, och det finns öppningar i alla plastkåpor där man behöver komma åt för att skruva.. Riktigt trevligt! Nu ska jag bara fixa säkerhetsbrytaren på gasen och sen är det bara att vänta på snön.. BRAAAAAP!

One thought on “Dämparbyte Polaris RMK Assault -13

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Säkerhetsfråga * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.