Skotermodifikationer

Nu har jag legat magsjuk hela veckan, och när man äntligen börjar se ljuset i tunneln så åker Tilda dit. Inte bra!

Till råga på allt pajjade släpen ordentligt igår när polaren lånat den för att hämta en ny skoter. Nu blir det fixxat, men det innebär problem i planeringen då jag tänkte släpa iväg med skotern och köra i helgen. Nåja, vad gör man. Vissa saker rår man inte över helt enkelt!

Ikväll har jag äntligen börjat få lite klarhet i huvudet, och eftersom att jag tycker att min nya Lynx Boondocker 800 etec gräver rätt mycket i pudersnön så behöver den byggas om litegranna. Det jag vill göra är att smacka dit en matta med större kammar. Siktar på 59mm istället för standard 44mm. Det man då behöver göra är att sänka boggiens bakre infästningar en bit för att de större kammarna ska rymmas i tunneln. Självklart finns det färdiga kit att köpa för detta, men jag gillar inte riktigt hur de ser ut och ABSOLUT inte prislappen på dem. Så vad gör man?

Efter lite ordentligt mätande och klurande med stötdämparegometri och infästningar så har jag nu CADat och CAMat färdigt. Hade dessutom inte det material jag egentligen ville fräsa i, så jag får göra en nödlösning i 6mm aluminium istället för 8-10mm som jag hade velat använda.. Men det blir nog bra iallafall!

Förhoppningsvis kan jag få igång fräsen imorgon så att jag kan fräsa ut denna och lite prylar jag ligger efter med. Funkar det bra kan man testköra med höjd maskin utan att behöva betala särskilt mycket för det, och om det inte ger några otrevliga överraskningar så kan man börja leta matta. Troligtvis blir det inte att byta förrän nästa år dock, men dollarkursen just nu gör det väldigt frestande att lägga iväg en beställning… man får nästan lika mycket för min begagnade 44mm matta som en ny 59mm matta kostar ink frakt från staterna.. 😉

Om någon med en Boondocker läser detta och vill ha mina ritningar på drop-bracketsen så är det bara att slänga iväg ett mail så lägger jag upp DXF-filerna efter att jag testat funktionen.

3 thoughts on “Skotermodifikationer

  1. Tjena! Lite sugen på måtten till drop bracketsen 🙂 1500:- känns som överpris för dom. Är ritningarna du har för 6mm material eller tjockare? Vart beställde du mattan? Tack på förhand

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Säkerhetsfråga * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.