Födelsedag och utehelg

I helgen har vi haft födelsedagskalas eftersom att Tina fyllt år. Jag och Ture var ute i god tid för ovanlighetens skull och hade redan köpt presenter, men Tilda hade helt missat det så i Fredags efter jobbet åkte jag och Tilda själva in på stan för att leta presenter. Efter att jag nekat allt som hade med prinsessor, rosa, smink och smycken att göra kläckte Tilda idén att en isborr, det ville mamma ha. Tyvärr var det tvärslut på de flesta ställen så vi fick ränna runt halva stan och jaga. Mitt i klappjakten hamnade vi på CK och restaurangen längst upp fick bjuda på middag.

20130324-204217.jpg

Tilda åt plättar och jag fick mig en kebab. Gott gott.
Mätta och belåtna hittade vi till sist en isborr, och lyckades dessutom köpa ett par nagellack till Tilda, efter att expediten på ICA Maxi vänt ryggen åt oss när vi ville fråga om deras produkter… så där blir det aldrig att handla smink igen.

Väl hemma blev det inslagning av paket, och nu blev mamma nyfiken!

20130324-204430.jpg

Lördagen bjöd på strålande väder, och efter presentöppning och frukost blev det en skotertur till rävastugan med Wolters. Vi var inte ensamma om den idén visade det sig…

20130324-204548.jpg

Vi hittade iallafall en grop att sätta oss i…

20130324-204633.jpg

Efter utflykten blev det hemfärd för kalasfika. Kvällen spenderade jag och Tina med att titta på bilder och minnas vår bröllopsresa till Skottland.

Idag vaknade vi återigen till makalöst vädert! -3 och strålande sol! Våra fantastiska barn leker så fint på sitt rum på morgonen att vi utan problem kan ta sovmorgon. Man hör hur de diskuterar och samtalar, och rätt som det är säger Ture att han behöver gå på toaletten… så då hjälps de åt att och tvättar till och med händerna efteråt. Efter en stund kommer de över och frågar tyst ifall de får gå ner och se på TV, vilket de såklart får, men när inte fjärrkontrollen fungerar som vanligt kommer till slut Tilda upp och ber pappa komma ner och fixxa det… 😉

Idag blev det att testa Tinas present, så vi tog en lugn frukost och åkte sedan iväg…

20130324-211534.jpg

… ut på isen bortanför Degeröberget och borrade några hål…

20130324-211616.jpg

Ture tjatade om att jag skulle ta kort på honom, och såhär blev det… vet inte om han ser sådär jätteglad ut.. 😉

20130324-211705.jpg

Ture gillade att pimpla, men det nappade dåligt idag.

20130324-211748.jpg

Efter 20 minuter anslöt familjen Wolter, och efter ytterligare en stund fick jag åka och hämta Farmor med skotern. Hon hade självklart med sig Agnes och Johio. Johio var väldigt lugn och sov mest, men Agnes hade riktigt roligt på isen och sprang runt som en vettvilling hela dagen.

När barnen började bli trötta åkte vi hemåt igen, det tar väl sådär 5-10 minuter efter isen, och väl hemma började vi vårstäda altanen från all snö. Efter mycket slit med spadar och slunga tog vi oss istället en fika i vårsolen.

20130324-212031.jpg

Här är en riktigt skön bild som förmedlar stressnivån för helgen. Filosofiskt samtalande över en god bulle i det varma vackra vädret, med våra leksaker i bakgrunden.

När jag stökade undan efter skoterturen hittade jag endurocykeln, så jag bestämde mig för att den skulle få tre kickar… och nog tusan gick den igång på tredje. Så det blev att slänga på hjälmen och ta en tur nere på isen. Utan isdäck och med en decimeter snö ovanpå isen var det minst sagt svårkört när framhjulet hela tiden kasade undan medan bakdäcket sökte fäste att trycka iväg framåt. Vid ett flertal tillfällen var det tvåhjulsställ genom kurvorna och snön yrde runt mig. Fantastiskt roligt, men OJ så jobbigt. Efter en kort tur var underarmarna HELT slut och pulsen på topp, så det blev att magasinera cykeln igen.. men nu lär den komma ut lite oftare, så att man får chans att träna lite. 😉

Efter detta avslutades kvällen med en supergod Älgstek tillagad av Tina. Wolters dök upp och vi hade en trevlig kväll tillsammans med vilt lekande barn och trötta men glada vuxna.
Nu får vi bara hoppas att våren levererar många fler vackra dagar att njuta av!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Säkerhetsfråga * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.