Reparation av tiltcylinder för avant 216

Ibland håller inte prylarna riktigt för det man använder dem till. Vår lilla avant har en maxkapacitet på runt 300kg, men jag lyfter och flyttar sten som är MYCKET tyngre än så. Det leder till att maskinen inte riktigt håller alla dagar och i sommar när jag skulle lyfta lite stubbar hände precis det.

Infästningen till tiltcylindern, som kanske inte har den bästa svetsen i biten som håller den, valde att lossna efter mycket våld. Den drog sönder övre fästöglan på tiltcylindern och då den är i gjutjärn övervägde jag rätt ordentligt att köpa en ny cylinder.. Den kostar ~4000kr, men det tog lite tid att få prisuppgift och då det är semestrar och så valde jag ändå att testa laga.. vad har man att förlora liksom?

Eftersom att jag skulle behöva värma cylindern rätt ordentligt och inte ville skada packningarna inuti valde jag att montera isär hela kalaset. Det var inga större problem, bara att skruva isär.

Jag satte cylindern i verkstadspressen och med hjälp av gott om värme från oxybrännaren och lagomt mycket våld lyckades jag bryta tillbaka fästöglan någorlunda. Innan detta slipade jag ur brottytan ordentligt med vinkelslipen så att jag fick lite marginal att böja mot och en ordentlig fåra för svetsen att greppa i.

Jag har ingen större erfarenhet av att svetsa gjutjärn, men jag valde att använda en 2,5mm pinne i pinnsvetsen och rikligt med värme.

Jag är ändå skapligt nöjd med resultatet. Slipade ner allt som var ivägen och använde ursvarvningshuvudet i fräsen för att öppna upp hålet till rätt dimension.

Borrade upp och slipade av fästet för cylindern och svetsade ordentligt med MIG-svetsen. Förvärmde med gas och lät hela kalaset svalna långsamt för att inte bygga upp spänningar/härdning.

Efter detta var det bara att skruva ihop cylindern och återmontera allt.

Har flyttat ett antal ORDENTLIGA bumlingar efter reparationen och det verkar hålla bra. Får ha lite koll bara så att det inte spricker i svetsarna, men det fungerar gott denna sommar iallafall!

Reparationsdags…

Så var det den tiden på året igen när jag börjar gräva en grop.. och om man bor i Örviken och ska gräva en grop så träffar man på stora stenar som är ivägen. Det jag brukar göra då är att ta fram min borrhammare och ett gäng 20mm borr och kil, och spräcka stenarna i småbitar som jag kan flytta med min avant, men eftersom att Biltama nu sänkt kvaliteten på sina borrar så till den milda grad att borrar som tidigare höll 20-30 hål numera bara håller 2-3 centimeter, så blir det inte så många hål borrade, och då blir det stora stycken av sten att flytta..

Att flytta stora stenar är inte riktigt vad min lilla Avant 216 är byggd för, och det tar ut sin rätt på maskinen. Igår när vi skulle flytta de sista stenbitarna ur gropen så fungerade inte tilten på skopan längre. Det visade sig att fästet för tiltcylindern hade slitits loss ur den 20mm stålplåt den sitter svetsad i.. Det gick så fort att fixa den att jag inte ens han tänka på att ta några bilder, men på eftermiddagen när jag ställde undan maskinen igen såg jag detta..

Fästet till grävarmen vill inte riktigt heller vara med på lasterna jag utsätter det för. Det har börjat spricka loss på båda sidor av armen, så det måste åtgärdas.. Men tydligen är det inte tillräckligt med att laga Avanten, för när Tina kom hem med V70:n visade det sig att ena spridaren läckte diesel – ordentligt.. Så till den milda grad att det inte var klokt att köra bilen nåt mer..

Så imorse var det bara att kavla upp ärmarna och tackla problemet i prioritetsordning..

Började med att slita upp 4:ans spridare på volvon, och det tog inte lång tid att hitta felet..

Eftersom att spridaren var så välsmord gick den superlätt att få loss, och den kopparpackning som enligt den lokala volvoverkstaden inte finns på spridarna på den här motorn satt så illa att den nästan trillade av när jag lyfte spridaren. Man ser tydligt att det inte är särskilt tätt i botten på den här spridaren!

Eftersom att jag inte fick köpa packningarna hos Volvo sist när jag behövde dem så beställde jag ett fempack på ebay, och de låg kvar i lådan idag när de behövdes igen. Rengjorde spridaren från skit och kox, och försåg den med en ny tätning som sitter betydligt mycket bättre än den gamla..

Rengjorde spridarsätet ordentligt och återmonterade spridaren med allt vad det innebär, och vips så blev det tätt och fint. Motorn blev mer lättstartad och inga pysljud eller bubbel hörs när man kör.. Tog mindre än en timme för morgontrötta jag att fixa detta, jag hade spenderat betydligt mer tid igår kväll med att oroa mig för denna reparation – helt i onödan. 😉

Så var det dags att ta tag i dagens andra reparation..

Började med att lyfta in grävarmen på lyften och rengöra den ordentligt för att få grepp om skadan. Det ser inte SÅ illa ut, ingenting som egentligen behöver riktas till utan det räcker nog med att svetsa ihop den.

Rengjorde runt brottytan och slipade ur en dal precis i sprickan så att svetsen ska få bra fäste..

Matade på ordentligt med ström för att få bra genomvärmning av materialet och lade en ordentlig svets i båda sprickorna. Inte de snyggaste svetsarna i världen, men jag är bara en glad självlärd amatör – håller det så är jag nöjd. 🙂

Eftersom att svetsen på den här sidan blir ivägen för fästet på avanten så fick jag slipa bort allt utstickande material..

Sen var det bara att vända på steken och göra samma sak på andra sidan..

Här är svetsen inte ivägen för någonting, så den får ligga kvar som den är.

Lade på lite zinkfärg för rostskydd, monterade ihop cylindern och fettade upp alla leder, och grävde färdigt gropen.. Nu har vi lasrat av och Tilda har paddat hela gropen ett par varv, så nu är det en plattbottnad och hård grop vi har.. Gropen kommer att få en egen story här vad det lider, men det blir en annan dag..

Test av snöskopan

Så har det äntligen börjat komma lite snö, och självklart testade jag snöskopan så snabbt jag bara kunde. Vi har fått ett par decimeter de senaste dagarna, och det har blivit ett par svängar skottning. Barnen beställde varsin snöhög att bygga borg i, så det måste ju levereras.

12282957_1053752517977141_1782730744_n

12277341_1053752521310474_1106581315_n

Skopan fungerar utmärkt, även om man fyller den rågad med blötsnö så orkar både maskin och skopa med helt utan tendens att tippa. Jag har till och med flyttat snöhögar med packad snö, och det fungerar hur bra som helst!

12270006_1053752541310472_1992558982_n

Även belysningen fungerar till belåtelse, nu ser man något även om man har skopan lite lyft.. originalbelysningen lyser upp skopan så fint så, men man ser ju ingenting framför den om man inte har någonting ljusstarkt på taket med.

IMG_1769

Syns lite dåligt på bilden, men det är början på två snöhögar åt barnen. 😉

Idag blev jag glad åt plogbilen som kom och gjorde plogkanter precis efter att jag skottat.. två gånger.. Tidigare blev man bara trött och arg på sådant. 😉

Snöskopan klar

Så var det färdigmålat, nu saknas det bara lite snö så att vi får testa vad den går för – och eftersom att vi sålde snöslungan igår så hoppas vi att den fungerar! 😉

IMG_1696 IMG_1698 IMG_1699 IMG_1700 IMG_1701

Totalkostnaden blev större delen av en plåt á 1500kr, svetspinnar för en hundralapp och färg för ungefär 500kr.. Så lite drygt 2100kr för en skopa, helt okej! 😉

Nä – man får inte räkna arbetskostnaden på hobbyprojekt!

Traktormek..

Så, när jag efter mycket arbete och ett par mindre vackra ord lyckats få de nya motorkuddarna på plats och skruvat ihop avanten så lät motorn jättefint.. men den reagerade inte på några kommandon alls. Det visade sig att drivremmen som gått 800+ timmar inte längre ville va med, utan hade gått rätt av. DOH!

Nåväl, om ni någonsin ska köpa en maskin så ska ni snacka med Cecilia på Bepart.se, för maken till kundservice får man leta efter! Ett snabbt mail, och två dagar senare hade jag en ny rem i brevlådan..

IMG_1670

Det var rätt bökigt att byta, men rätt snart surrade hondamotorn som den ska igen, inga missljud eller skrammel och maskinen fungerade igen. Dags att testa skopan!

IMG_1672 IMG_1673Aningens större än den jordskopa jag har, och när jag står längst ut på skäret på skopan och gungar så viker sig ingenting.. Klockrent! Men det jag märkte var att det var svårt att se framkanten på skopan, så innan jag lade på de sista varven färg så tog jag upp ett par hål i överkanten..

Som ni ser på bilderna så har jag även monterat ett arbetsljus, 18W CREE LED takmonterat ska ge lite bättre belysning än originallamporna som bara lyser på skopans bakkant.. 😉

IMG_1679

Nu ska skopan få torka och sen tror jag att jag ska ge den ett lager svart eller mörkgrå, bara för att.. Lite fåfäng måste man få vara. 😉

Fick även leverans av nästa projekt idag..

IMG_1669

Wohoo, nu måste snöskopan bli färdig SNABBT, för jag vill montera denna!

IMG_1671

En Camoplast PEAK 2.5 matta som ska få ersätta den competition-originalmatta som sitter på min Polaris. Ska bli intressant att se hur maskinen beter sig med denna monterad! Mer om det i en annan projekttråd..

 

Snöskopa steg 2

När jag för någon vecka sedan caddade upp snöskopan såg den ut såhär:

skopa

Efter att ha fått plåtleveransen i förrgår och spenderat en kväll med plasmaskäraren såg den ut såhär:

IMG_1652

.. och efter en kvart med pinnsvetsen idag ser den ut såhär ..

IMG_1656

IMG_1657

IMG_1658

Nu är den bara ihoppunktad, men i helgen ska jag köra över den med en ordentlig pinne och se till att den är ordentligt svetsad och tät. Ett par förstärkningar ska fästas i skopan innan jag ska tillverka ett fäste som passar avanten, och efter allt det där ska den målas med någon färg som tål lite stryk.. men det tar sig. 😉

Grunden till snöskopan

Eftersom att den jordskopa jag har är rätt liten, och vår uppfart är rätt stor, så tänkte jag skaffa mig en snöskopa till Avanten. Kollade upp vad en färdig skopa kostade, och bestämde mig rätt snabbt för att bygga en egen.. inte bara för att spara pengar, det är ju roligt att bygga oxxo, och en skopa har jag aldrig byggt. 😉

Införskaffade en 4mm stålplåt, 1250x2500mm stor, som jag räknade med skulle räcka till ungefär två skopor. Fick leverans igår och satte igång med arbetet. Började med att fräsa ut mallarna till gavlar och förstärkningar – men skopan var lite för stor för fräsen så jag fick fräsa gaveln i två stycken:

IMG_1651

Sedan gick det rätt fort, började med att skära ut de längsgående delarna ur plåten. Plasman skär jättebra, och i 44amp håller man lagom hastighet genom stålet för att hinna med. Snittet blir HELT okej för att vara bland de första testerna jag gör, missarna beror mest på mig, inte så mycket på maskinen. 😉

IMG_1652

Klämde fast mallarna på plåten med två snabbtvingar och skar, och det fungerade toppen. Skopan blir en aning större än jordskopan, och en del bredare med:

IMG_1654

Nu ska jag bara skära lite hål i den översta plåten så att man ser ut genom den, och svetsa ihop det hela – samt tillverka ett fäste för avanten. Missberäknade åtgången en del, denna skopa kommer att använda i stort sett hela plåten jag köpte, så det var tur att jag inte gick på en mindre plåt som jag först tänkt.. 😉

Fortsättning följer..

Plasmakonst och traktormek

Förra veckan fick jag leverans av en plasmaskärare vilken införskaffades då Avanten kräver lite nya redskap som är på tok för dyra att köpa färdiga (och på tok för roliga att bygga själv). I veckan har jag därför börjat testa plasmaskärning lite på en del skrotmetall jag haft liggandes. Första försöket att göra någonting vettigt gick sådär..

IMG_1628

Någon som kan gissa vad det skulle föreställa? 😉

Efter att ha ställt in plasman och skurit sönder ett motorstativ i smådelar fick jag till det lite bättre, så bara för att testa gjorde jag en liten prydnad att sätta vid husdörren..

IMG_1640 IMG_1645

Rostig plåt i 4mm ser helt okej ut, och går riktigt bra att skära!

IMG_1646

Det blir att svetsa fast några kedjor, så får den hänga utanför dörren, toppen! 😉

Eftersom att Avanten låtit lite illa ända sedan vi fick den och jag konstaterat att fästkuddarna till motorn gått av var det nu dags att göra någonting åt detta, när sommarens grävprojekt är över. Så Avanten fick ta plats i det nystädade garaget för dissektion:

IMG_1641 IMG_1642

Det visade sig att det inte var helt enkelt att komma åt att byta motorfästen utan att lyfta ur hela motorn och hydraulpumpen, men jag lyckades palla upp den tillräckligt för att komma åt. Två av de fyra fästkuddarna var helt av, och det visade sig att det är samma kuddar som finns att köpa billigt på Biltema – så nu är nya kuddar införskaffade och ska monteras någon kväll när tiden tillåter..

Jag fick även leverans av en större 4mm stålplåt idag, så nu kan skopbygget påbörjas på allvar!